Filter
Filter jouw topcontract

Alle contracten

Bekijk hieronder alle contracten waar je een juridisch dichtgetimmerd voorbeeld van kunt aanschaffen. Zo stel je gemakkelijk een overeenkomst op maat op! Onze voorbeeldbrieven, e-mails, verklaringen en reglementen vind je bij de juridische documenten. Niet gevonden wat je zocht? Maak dan gebruik van onze zoekhulp.
Bekijk hieronder alle contracten waar je een juridisch dichtgetimmerd voorbeeld van kunt... Lees meer
Bekijk hieronder alle contracten waar je een juridisch dichtgetimmerd voorbeeld van kunt aanschaffen. Zo stel je gemakkelijk een overeenkomst op maat op! Onze voorbeeldbrieven, e-mails, verklaringen en reglementen vind je bij de juridische documenten. Niet gevonden wat je zocht? Maak dan gebruik van onze zoekhulp.

Zelf een contract opstellen

Het opstellen van een contract hoeft niet moeilijk te zijn, vooral niet als je alleen gegevens in hoeft te vullen die van toepassing zijn in jouw situatie. De voorbeelddocumenten die je kunt aanschaffen updaten we regelmatig zodat ze altijd voldoen aan de laatste wet- en regelgeving.

Contracten om zaken vast te leggen

Volgens de wet zijn mondelinge overeenkomsten ook rechtsgeldig, maar als er niets op papier staat, dan staat er ook niets écht vast. Dat kan tot problemen leiden tijdens en na een arbeidsrelatie, samenwerking of andere contractuele verbinding. Het is daarom verstandig om alle afspraken die jij en één of meerdere tegenpartijen onderling maken in een contract vast te leggen. Zo weet iedereen waar ze aan toe zijn en kan elke partij terugvallen op het document als er onduidelijkheden ontstaan of bij een eventuele discussie of conflict.

Waar op letten?

De partijen die tekenen zijn helder

Bij een overeenkomst heb je te maken met twee of meer partijen. Van te voren moet het dus duidelijk zijn welke partijen de overeenkomst moeten ondertekenen. Ga je een contract opstellen voor een samenwerking met een groter bedrijf? Vaak hebben grotere bedrijven meerdere rechtspersonen. Let dan goed op dat je de overeenkomst aangaat met de juiste rechtspersoon. Ga je in zee met de vertegenwoordiger van een bedrijf? Wees er dan wel zeker van dat deze wel bevoegd is om de overeenkomst aan te gaan.

De bepalingen zijn duidelijke omschreven

Een duidelijke omschrijving van alle bepalingen zorgt ervoor dat er minder snel discussie kan ontstaan over de bedoelingen van partijen. Zet daarom op papier wat concreet is afgesproken. Bijvoorbeeld: wie moet wat doen, welke garanties gelden er, wie betaalt voor wat, wat gebeurt er bij het niet nakomen van de afspraken?

Laat elke pagina parafraseren

Het is gebruikelijk om elke pagina van de overeenkomst die je hebt opgesteld te laten parafraseren. Daarmee is het aan te tonen dat de andere partij iedere pagina heeft gezien en akkoord is met de inhoud. Op de laatste pagina komt de handtekening van de partijen.

Hulp bij contract opstellen

Heb je juridisch advies of hulp nodig bij het opstellen of nakomen van een contract? Dan kan ons TOPabonnement uitkomst voor je bieden. Onze juristen helpen je binnen dit abonnement onder andere met het opstellen of controleren van contracten, overeenkomsten en brieven. Ook kunnen ze je op andere gebieden juridisch ondersteunen. Lees meer over ons TOPabonnement of neem contact met ons op voor meer informatie.

Topcontracten

Klantervaringen

Heel blij met het huuropzegging document wat ik heb aangeschaft! Precies wat ik nodig had.

Met dank aan het Arbeidsovereenkomst bepaalde tijd van TopContracten heb ik mijn zaken snel kunnen regelen. Top!